Sweco tappar fart

Swecos vd Tomas Carlsson. Foto: Sweco

Omsättningen under det andra kvartalet når inte upp till samma nivå som under det första. Resultatet hamnar också något under analytikernas förväntningar.

Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 312 miljoner kronor för det andra kvartalet. Väntat var 316 miljoner kronor, enligt SME Direkt. Nettoomsättningen uppgick till 4.262 miljoner kronor, mot förväntade 4.347 miljoner, och ebita-marginalen blev 7,3 procent. Väntat där var 7,3 procent.

Swecos omsättning backade med 6 procent organiskt under det andra kvartalet jämfört med plus 7 procent i det första, efter att båda kvartalen påverkades kraftigt av att årets påsk inföll i april i stället för som i fjol i mars. Den övergripande verksamhetsutvecklingen var dock stabil, enligt vd Tomas Carlssons rapportkommentar, med ökade timpriser och lägre projektjusteringar som positiva bidrag.

"Swecos verksamhet utvecklades stabilt under andra kvartalet", skriver han, och slår fast att den huvudsakliga prioriteten alltjämt är fortsätta operationella förbättringar.

I Sverige, Swecos största marknad, var den organiska omsättningsökningen från egna konsulter 2 procent, justerat för kalendereffekter som gav en nominell organisk försäljningstillväxt på minus 6 procent.

Läs hela artikeln på www.affarsvarlden.se