80% av alla småföretagare arbetar mer än 40 tim per vecka

80% av Sveriges småföretagare och därav många konsulter arbetar mer än 40 timmar i veckan. Och varannan arbetar med företaget på kvällar och helger.

Siffrorna presenteras Visma som gjort undersökningen via e-post till cirka 15 000 företag mellan den 31 maj och 30 juni 2017.
836 småföretagare och konsulter svarade på frågorna.


Undersökning visar:

  • Åtta av tio småföretagare i Sverige, 76 procent, jobbar mer än 40 timmar i veckan.
  • Var sjunde, 14 procent, uppger att de har arbetsveckor på 60 timmar eller mer.
  • Varannan småföretagare, 49 procent, säger att de jobbar på kvällar och helger för att hinna med företagets administration.


– Med moderna digitala lösningar blir företagandet mer effektivt och flexibelt än någonsin. Digitala verktyg ger landets småföretagare bättre möjligheter att skapa balans mellan jobb, familjeliv och fritidsintressen, hävdar Boo Gunnarson på Visma Spcs.

Småföretagare och konsulter använder digitala arbetsverktyg, visar tidigare undersökningar från Visma. Det är betydligt vanligare att ha alla sina system online i molnet i dag än för bara något år sedan.

Trots det ligger svenska företag på en lägre digital nivå än resten av EU hävdar Visma och hänvisar till EU:s statistikbyrå Eurostat. Endast 11 procent av företagen ligger på en avancerad nivå när det gäller digital teknik. Siffran är lägre än i något annat nordeuropeiskt land och långt under det europeiska genomsnittet på 17 procent.

 

author image

Redaktionen

Kontakta mig