Smart Datacenter byggs av Layer 8

Fotograf: G. Rúnar Gudmundsson / Alm & ME

LKAB tar hjälp av Layer 8  för helt ny smart IT-infrastruktur från innovativa leverantörer som Nutanix, Rubrik och Zerto 

Layer 8 IT-Services har fått det prestigefyllda uppdraget att ersätta hela den internationella gruvkoncernen LKAB:s produktions-datacenter. Layer 8 IT-Services har tagit ansvar för hela projektet från design, projektledning, installation och konfiguration till migrering av den befintliga miljön.

– Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet av LKAB. Uppdraget blir ju ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med fokus på smarta datacenter är helt rätt, säger Johan Tungström, VD på Layer 8 IT-Services.

Det nya systemet är baserat på Nutanix Enterprise Cloud för den virtuella servermiljön, Rubrik för backup och data management, och Zerto som verktyg för migrering och disaster recovery. Med den nya plattformen får man en inbyggd förutsägbarhet, administrationen blir betydligt smidigare och det blir enklare att addera extra resurser till datacentret vartefter behoven växer.

– Med den här lösningen ligger LKAB i teknologins absoluta framkant och har unika möjligheter att kunna göra saker enklare och mer kostnadseffektivt, säger Johan Tungström

För LKAB är Nutanix inget nytt. Vi har sedan 2013/2014 kört Nutanix och hyperkonvergerad infrastruktur i både test- och produktionsmiljö och känner väl till både Nutanix och Layer 8. Därför känner vi oss trygga med att ta det här steget, säger Jonas Esko som är sektionschef för IT-arkitektur på LKAB.

 

author image

Redaktionen

Kontakta mig