Femtech pekar ut riktningen

Nu på fredag drar Techstars Startup Weekend Stockholm Femtech igång. Techintresserade kvinnor samlas för att tillsammans förverkliga sina företagsidéer. Deltagarna speglar mångfald inom kulturell bakgrund, ålder och tekniska färdigheter.

För första gången arrangeras Femtech tillsammans med Danske Bank och SUP46. Eventet är skapat av kvinnor för kvinnor och syftet med eventet är att stödja och inspirera kvinnor att driva och utveckla sina affärsidéer.

- Jag är väldigt glad och lite överraskad av att Femtech lockar så många kvinnor med olika bakgrund, både vad gäller nationalitet och yrkesmässig erfarenhet. Eventet speglar den mångfald som finns i dag i Sverige vilket också var ett av våra mål med Femtech. Jag är övertygad om att kvinnor idag vågar och vill tro på sig själva för att på så sätt kunna forma sin egen framtid och framgång, säger Berit Behring vd Danske Bank Sverige.

- Genom vår egen eventserie SUP46 FemTech har vi de senaste två åren arbetat aktivt med att inspirera kvinnor till att välja techbranschen. Vårt mål är att genom förebilder med alla typer av kompetenser och bakgrunder som behövs i en startup främja startupscenen i stort. Vi ser fram emot att se resultatet  Femtech och hoppas att det kommer att leda till bra nätverkande, nya affärsmöjligheter och även fler kvinnliga grundare i startupvärlden, säger Daniel Sonesson vd SUP46.

Hittills har det varit 12 Startup Weekends som fokuserat på kvinnligt entreprenörskap och det kommer att bli minst tre event till i September, inkluderat den i Stockholm.

Vi är överväldigade av den positiva återkopplingen vi har fått från communities och vi ser verkligen fram emot det här eventet säger Laura Katinaite, ledande arrangör för Techstars Startup Weekend Stockholm Femtech.

author image

Redaktionen

Kontakta mig