Consid uppmuntrar kvinnor i it-branschen

It-företaget Consid har intresserat sig för jämställdhetsfrågan i it-branschen. Nu tar de ytterligare initiativ för att väcka uppmärksamhet åt frågan genom att bjuda in till en nätverkskväll på Norrlands nation i Uppsala.

För ett år sedan etablerade Consid det kvinnliga nätverket Q Rendezvous i Uppsala för att skapa en mötes- och inspirationsplattform för kvinnor yrkesverksamma i IT-branschen. Bolagets vd Niclas Hedenskog är drivande i frågan om att jämställa i branschen.

Konsultföretaget fortsätter att engagera sig i frågan genom att bjuda in cirka 70 kvinnor från  it-branschen till ett öppet mingelevent på Norrlands Nation i Uppsala. Eventet äger rum den 25 september.

Jag har varit verksam i Uppsalas it-scen sedan 1985 inom diverse bolag. En gemensam nämnare har varit den skeva procenten kvinnor representerade i bolagen, vilket är synd då en jämställd och mångfaldig arbetsplats ger en bättre dynamik och i min åsikt långsiktig konkurrenskraft, säger Niclas Hedenskog.

Branschen är fortfarande mansdominerad och Niclas Hedenskog menar att it i dag är ett brett arbetsfält och involverar alla personligheter, intressen och roller. Det är viktigt att öka förståelsen för detta och i det arbetet kan aktiviteter som Q Rendezvous bidra till att sprida budskapet.  

Q Rendezvous finns på flera orter runtom i Sverige och håller med jämna mellanrum events med inspirerande talare och möjlighet att nätverka med likasinnade kvinnor.

På nätverkseventet i Uppsala kommer inspirationstalaren Lisbeth Chawes, utsedd till en av Nordens 50 mest inspirerande tech-kvinnor, att hålla ett peptalk i ämnet ”Leadership in a digital age”.

– Vi tror att det sker något när man samlar öppensinnade individer på ett och samma ställe och genom inspirerande peptalks och nätverksmöjligheter öppnar upp för nya sammanhang som påverkar hur it-scenen ser ut idag, säger nätverkets projektledare Johanna Björnsund.

Consid erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har 470 medarbetare och kontor på flera ställen runt om i landet. Bolaget ligger på plats 30 på Konsultguidens ranking.

author image

Åsa Larsson

Kontakta mig