Åldern inte avgörande för IT-konsulter och ingenjörer

Medelålders och äldre personer väljs bort när de söker jobb. Det visar en ny IFAU-rapport. Men inom mer högkvalificerade yrken som ingenjör och IT-konsult är situationen annorlunda. 

Terése Carlstedt på Telin rekrytering i Kalmar känner inte igen bilden som den nya forskningen målar upp. Hon säger till SVT nyheter att det händer att deras kunder har önskemål om en specifik ålder, men att detta då har att göra med att de önskar en bra dynamik på arbetsplatsen.

– Vi noterar deras önskemål men vi informerar dem även att det är kompetens i kombination med personlighet som blir det avgörande för att få ett bra resultat. 

Studien, som baseras på 6000 fiktiva jobbansökningar med olika åldrar och kön till arbetsgivare som söker personal, visar att diskrimineringen börjar redan vid 40-årsåldern. Forskarna ser samma åldersdiskriminering inom sju olika låg- och medelkvalificerade yrken. Med medelkvalificerade yrken menas i det här fallet administrativ assistent, kock, lokalvårdare, restaurangbiträde, butikssäljare, företagssäljare, fordonsförare. 

Några av yrkena som Terése Carlstedt och hennes kollegor rekryterar personal till åt sina kunder är ingenjör, IT-konsult och HR-specialist. Hon säger till SVT nyheter att om de har två kandidater i olika ålder men med likvärdig erfarenhet och meriter är det inte åldern som fäller avgörandet.

– Om en kandidat är 35 och en 45 så är det inte givet vem av dem som får jobbet. Det brukar snarare vara de mer mjuka egenskaperna som avgör.

Konsultguidens rankinglista

Konsultguiden är nu inne på sitt 29:e år som den ledande guiden för köpare av konsulttjänster. Det populäraste innehållet är den årliga oberoende rankinglistan där de olika konsultbolagen jämförs med varandra inom sina specifika kompetensområden.

De nyckeltal som presenteras i den här 29:e upplagan har som tidigare samlats in från bolagens egna årsredovisningar.

Klicka här för årets rankning av IT konsulter

author image

Jonas Bergholm

Kontakta mig