Femte gången gillt för jämställdhetspris

Vinge har utsetts till “Bästa svenska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på Europe Women in Business Law Awards, som ägde rum i London 15 juni. Vad är det som gör topp två på vår rankinglista till en så bra arbetsplats för kvinnor?

Jo, för två år sedan satte Vinge som första svenska advokatfirma målet att inom de närmaste fem åren ha 50 procent kvinnor bland nyinvalda delägare. Byrån har nu ovanligt många kvinnor på ledande befattningar och VD, Maria–Pia Hope, är otroligt stolt och glad över att byrån ytterligare en gång har fått denna utmärkelse.

– Vi är den stora affärsjuridiska byrå som har högst andel kvinnliga seniora jurister och arbetar aktivt för att få hälften kvinnor bland våra nyinvalda delägare. Självklart är vi glada – men hoppas på god konkurrens framöver.
 
Vinge fick utmärkelsen även 2011, 2014, 2015, 2016 och nu 2017. European Women in Business Law Awards delas ut för sjunde gången och arrangeras av Euromoney Legal Media Group och International Financial Law Review. Priserna delas ut till de bästa byråerna och individerna baserat på undersökningar och nomineringar.
 
Vinge var även nominerade i fem ytterligare kategorier: "Best gender diversity initiative by national firm", "Best national firm for work-life balance", "Best national firm for talent management" och det stora europeiska priset "Best national firm for women in business law". Vinges delägare Christina Kokko var också nominerad i den individuella kategorin "Best in private equity".

 

Konsultguidens rankinglista

Konsultguiden är nu inne på sitt 29:e år som den ledande guiden för köpare av konsulttjänster. Det populäraste innehållet är den årliga oberoende rankinglistan där de olika konsultbolagen jämförs med varandra inom sina specifika kompetensområden.

De nyckeltal som presenteras i den här 29:e upplagan har som tidigare samlats in från bolagens egna årsredovisningar.

Klicka här för årets rankning av Affärsjuridik

author image

Jonas Bergholm

Kontakta mig