Nya storaktör inom affärsjuridik...

Martin Gynnerstedt och Charlotte Andersson från Glimstedt i Lund som tillsammans med Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh bildar ny ägargrupp

Lagom till årsskiftet får marknaden för affärsjuridik en ny aktör. Advokatfirman Glimstedt i Lund går då ihop med Trägårdh advokatbyrå i Malmö. Sammanslagningen innebär att Trägårdh stärker sin position i Öresundsregionen ytterligare.

På Glimsted i Lund finns bland annat advokaterna och frontfigurerna Bo Ahlenius och Bo Svensson. På Trägårdh i Malmö hittar man bland annat delägaren Ola Sellert. Han menar att det huvudsakligen finns två motiv till ihopslagningen.

– Dels är det en viktig fas i det generationsskifte och föryngringsarbete vi jobbar mot. Både Trägårdh och Glimstedt i Lund har medvetet byggt på med yngre kompetens under senare år och tillsammans skapar vi nu en bra mix av gedigen erfarenhet och vital dynamik, menar Sellert och fortsätter:
– Dels kompletterar vi varandras kompetens – både på djupet och bredden – och har samma kvalitetstänk.

Glimstedt i Lund har enligt dem själva en start ställning i Mellanskåne och har även en etablerad position på den danska sidan. Trägårdh har däremot lagt sitt krut på Malmöregionen. Deras spetskompetens anges vara bolagsrätt, företagsöverlåtelser, fastighets- och entreprenadrätt, tvistelösning och obeståndsrätt.

– I Lund har vi experter även inom andra områden, bland annat arbetsrätt och offentlig upphandling, vilket betyder att Trägårdh växlar upp till en mer heltäckande affärsjuridisk strategisk partner, säger Martin Gynnerstedt som är en av fyra i den nya delägargruppen.

Sammanslagningen sker den 1 januari 2017 under varumärket Trägårdh Advokatbyrå. Totalt 25 medarbetare, varav 20 är jurister, bemannar byrån.Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh Advokatbyrå bildar ny ägargrupp tillsammans med Charlotte Andersson och Martin Gynnerstedt från Glimstedt i Lund.

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig